Ägarbyte/Fest/Konst

04.10.2019

För er som inte vet vad som händer så händer det rätt mycket roligt just nu. Jag har ju haft privilegiet att driva en underbar liten butik i Tungelsta, strax söder om Stockholm. Dessa två år har varit otroligt givande och utvecklande och jag har lärt mig otroligt mycket, både om business men även om mig själv. Ibland överraskar man sig själv. För nu i Tisdags, 1a Okt, så är jag numera butiks ägare för Valentinas. Tuovi, som bjöd in mig att vara med på denna resa har flygit vidare till ny destination med alla hennes fina gamla saker. Vilket team vi har varit med många skratt. Det finns inget bättre än att träffa andra lika kreativa människor med driv och passion.

Nu har jag pimpat Valentinas á la Nina style. Men ändå i Valentinas anda. Det är såklart ännu en inredningsbutik men drar igång konsten igen men vernissager på löpande band, så nu är det bara att kontakta mig så kan vi planera en eventuell utställning. Tanken är att integrera konsten med inredningen. Valentinas ska vara full av inspiration och olika lösningar. 

Jag har även tagit in hela sortimentet utav Jeanne d´Arcs Vintage Chalk paint ( en EU ECO certifierad kritfärg som används till målning och patina av möbler) och kurser finns tillgängliga för att lära sig alla tekniker. Och fler kurser blir det. Vi drar igång allt den 15e Okt med Body Talk. Petra Tunmar kommuniserar med kroppen och stabiliserar upp olika ojämnheter både i den fysiska kroppen men även i känslor. Och denna första gång kör vi en djupdykning på hur vi kan använda Body Talk på egen hand i våran vardag. 

Jag har också lyckats få kontakt med en multi konstnär. Hon är duktig på mycket, bl.a. abstrakt konst, fotografi och hon binder böcker i modern tappning. Och detta ska hon, Alexandra Jöraas Skoog, självfallet lära ut till allmänheten. Steg för steg ska ni få designa era egna "Lifebooks" (antecknings bok/filofax) och denna ska följa dig genom livet. Kroki kommer vi ha varannan vecka till att börja med. Och även Mood Boards (denna rekommenderar jag starkt till de som vill ur sin gråa vardag och lyckas förverkliga vissa drömmar). Allt detta med info, tider och priser kan ni läsa om på huvudsidan på hemsidan och det är även där ni anmäler er. 

Och slutligen.... Den 19e Okt, Kl: 16-19, bjuder jag på fest!!!! Då vill jag presentera butiken och alla kurser för er! Vi är dessutom 5 konstnärer som ställer ut. Sara W. Nelin, Matilda Lehvonen, Nicci Lo, Alexandra Jöraas Skoog och jag Nina Lingvall. Då ska det minglas, med nåt gott i glaset och lättare tilltugg bjuder jag in er i min värld så jag hoppas ni vill komma och fira denna milstolpe i livet med mig. Det är nog inte många mindre samhällen som får ha en så fin butik som Valentinas.