KONST UTSTÄLLNINGAR

  Vernissage 25/5 Kl: 12-16/Alexandra Jöraas Skoogh 

"Ibland behöver vi alla en ventil, för att kunna ventilera och bearbeta saker".

Måleriet blev Alexandras ventil, hennes livsviktiga ventil under en svår period i livet. Hon ser sitt konstnärskap som en enda stor process. Det är därför
hon målar och målar över, målar nytt och målar ännu mer tills hon känner sig klar med just den målningen. 

Alexandra använder klara färger och blandar mjukt med hårt, varmt med kallt, stort med litet för att skapa en dynamik som gör varje bild intressant att titta på".

Nu på Lördag, 25e Maj, slår vi upp dörrarna. Då bjuds det på mingel, lite gott i glaset och någon liten mumsbit. Men framförallt så har vi en samlingsplats för intressanta möten. Där vi kan knyta nya kontakter, prata konst & inredning och dessutom bidra till våran lilla by.

                          Hemsida

Nina Lingvall
Nina Lingvall

Instagram                    Facebook                 Konst.se

                     Vernissage 27/4 Kl: 12-16

Nina Lingvall är utbildad i oljemåleri, skulptur och fotografi via Camberwell College of Art & Design i London och Konstskolan i Stockholm och det hon fick lära sig banade väg för hennes egna stil. Hon har alltid haft ett stort intresse för färg och form och framför allt anatomi och blev fascinerad över att ha funnit ett sätt att kommunicera genom bilder och att uttrycka känslor i färg. Utmaningarna blir bara större och större och det är väl det som är drivkraften. 

Hon är även konstkoordinator på Valentinas Vardagsrum & Ateljé, en fantastisk inrednings butik och konst galleri i Tungelsta strax söder om Stockholm och ska nu ha en solo utställning i butiken. Det bjuds på mingel och bubbel och kan hända att det dyker upp lite överraskningar på vägen. T.ex. är det 25% på ALLA lampor, speglar & lyktor!!!! Välkomna!!!!

           Vernissage Lördag 28 April Kl: 12-16

Denna gång vill vi presentera tre nya konstnärer.   som konstnär på deltid. Jag arbetar främst i akryl, men blandar in annat material som spray, tusch, och glitter. 

Sofia Toborg  arbetar som konstnär på deltid och jobbar främst i akryl, men blandar in annat material som spray, tusch, och glitter.

Anneli Söderberg inspireras av naturen, sagor, mystik och människokroppen. Hon har även med sig sina vackra träd gjorda i ståltråd.

Solweig Gunnarsson målar det som känns lustfyllt för stunden och experimenterar gärna med olika tekniker, material och motiv.

               Pågår mellan 28 April t.o.m. 31 Maj

             Vernissage Lördag 10 Mars Kl: 12-16  

Nu drar vi igång en ny utställnings period med tre nya konstnärer. Och denna gång bjuder vi på en rejäl färg explosion. Dessa tre tuffa brudar pryder våra vägger just nu.

Susanne Cederlund med sina starka alster som ger ett hem det där lilla extra. 

Malin Eklund med sin konst som får en att känna som om man hamnat i en sagobok med mjuka, glada färger och drömaktiga varelser. 

Och Carina Ehlers som inte är rädd för att testa nya tekniker, men alltid med en koppling till det spirituella. 

            Pågår mellan 10 Mars t.o.m 22 April


               Vernissage 20 Februari Kl: 12-16

Denna gång har vi tre nya och lokala konstnärer som ställer ut hos oss på Valentinas.

Helena Stridh med sina färgglada budskap, Nadja Helin med sina vackra akvareller och sist men inte minst, Marianne Kopamees med sina tuffa enkaustik konst tavlor.  

           Pågår mellan 20 Januari t.o.m. 3 Mars


                      Hejsan alla penselviftare,

nu har snart den första utställningsperioden kommit till ända. Vissa tavlor och lite andra produkter har hittat nya hem. Så nu är det dags för nya konstnärer att komma och hänga här hos oss. Så målar du eller känner du någon, så är det bara att kontakta oss. Ni är även varmt välkomna att titta in och kika på lokalen samtidigt som vi får hälsa på varandra. 

             

               Vernissage 2 December Kl: 14-20

Vi inviger Valentinas Vardagsrum & Atelje med tre fantastiska konstnärer. 

Sara W. Nelin med sina giraffer. Matilda Lehvonen med en stilren & lugnande stil. Elena Struwe, utbildad vid Ryska konstakademin, med sina vackra akvareller. Även Nina Lingvall, konst koordinator och medarbetare i Valentinas ställer ut sin färgstarka alster i olja på både canvas och plåt. 

         Pågår mellan 2 December t.o.m. 13 Januari